Mai multe instituţii publice care îşi desfăşoară activitatea în Palatul Administrativ sau în alte spaţii închiriate de la Consiliul Judeţean Prahova ar putea rămâne fără sedii. Motivul: contractele de închiriere nu au fost prelungite la ultima şedinţă a CJ

Contractele de închiriere expiră la data de 31 decembrie 2014, iar reprezentanţii CJ le-au propus consilierilor prelungirea acestora pentru încă 12 luni.

Propunerea s-a izbit de opoziţia aleşilor PNL şi PDL, care au blocat proiectele de hotărâre, motivând că la rectificarea bugetară localităţile cu primari liberali sau democrat liberali nu au primit suficiente fonduri.

Printre instituţiile care ar putea să rămână fără sedii se numără UGIR 1903, Uniunea Judeţeană a Producătorilor Agricoli, Casa de Ajutor Reciproc sau Asociaţia CAR a salariaţilor din judeţul Prahova - CAR Consiliul Judeţean Prahova.

Singura instituţie care a avut noroc este Curtea de Apel Ploieşti, căreia i s-a prelungit contractulde închiriere până la finalul lunii decembrie 2015.

Surse din CJ Prahova au afirmat că proiectele de hotărâre vor fi reluate în şedinţa din luna decembrie.