Toată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a demisionat.

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul unităţii medicale, managerul spitalului, Marius Niculescu, anunţă că subalternii săi şi-au prezentat demisiile, care au şi fost aprobate. Este vorba despre directorul medical şi directorul de îngrijiri. Al treilea demisionar este chiar managerul, care fusese instalat în funcţie în martie 2016 şi care a transmis acum către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova o solicitare de încetare a contractului de management.

Rămâne pe post directorul financiar, a cărui solicitare de concediu medical a fost respinsă


În comunicatul respectiv, publicat vineri, la o zi după o conferinţă susţinută alături de mai mulţi şefi de secţii, managerul demisionar de la Spitalul Judeţean spune că reclamaţiile făcute de ministrul Sorina Pintea "sunt reale şi corecte având în vedere standardele de calitate pe care spiralul public trebuie să le îndeplinească la furnizarea serviciilor medicale".

Marius Niculescu a făcut o trimitere şi la demisia înaintată, în semn de nemulţumire faţă de atitudinea ministrului, de şeful secţiei Cardiologie şi refuzată de conducere, afirmând că opinia exprimată de medicul Albu şi de ceilalţi şefi de secţii în conferinţa de joi "este justificată, prin prisma îmbunătăţirilor semnificative care au fost realizate pe secţiile Cardiologie, Interne, Ortopedie, Neurologie, Chirurgie Vasculară, Chirurgie Plastică, Chirurgie I faţă de condiţiile în care au fost nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea înainte de aceste modernizări şi dotări".