Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a anunţat demararea unui program cu sprijinul ANL şi Primăriei Blejoi, prin care medicii spitalului judeţean de urgenţă Ploieşti vor beneficia de locuinţe de serviciu

”Apropierea de Capitală presupune mai multe avantaje pentru locuitorii judeţului nostru, însă, din anumite puncte de vedere, distanţa de 60 de kilometri reprezintă şi un impediment.

Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, de exemplu, ocuparea posturilor vacante de medici a fost şi, în unele cazuri, a rămas o problemă, tocmai din cauza faptului că marile spitale din Bucureşti sunt mai atractive pentru doctorii tineri. Avem în proiect o variantă de susţinere a medicilor care doresc să profeseze la Ploieşti: construirea de locuinţe destinate specialiştilor, care să vină şi să completeze creşterea salariilor şi asigurarea unor condiţii mai bune, prin achiziţionarea de aparatură performantă.

Cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi în colaborare cu Primăria Blejoi, am demarat proiectul de realizare a locuinţelor destinate specialiştilor din domeniul sanitar, în cadrul programului guvernamental care vine în sprijinul medicilor. Am purtat astăzi discuţii cu domnul Andrei Ţurcanu, directorul general al ANL, şi cu domnul Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi, localitatea care va asigura suprafaţa de teren necesară pentru demararea proiectului. Astfel, a fost identificat un teren de circa 5000 de metri pătraţi, pe raza comunei Blejoi, în apropiere de Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, cu ajutorul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, urmează să se construiască un imobil cu 30 de apartamente. Fiecare unitate locativă va avea, potrivit proiectului, câte două camere, de aceste locuinţe urmând să beneficieze medicii specialişti ai spitalelor aflate în administrarea Consiliului Judeţean Prahova”, a anunţat Bogdan Toader pe contul său de Facebook.