Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a solicitat ca în bugetul local pe 2019 să fie prevăzute fonduri pentru realizarea unor lucrări de urgenţă la bazinul de înot Vega. Clădirea, dată în folosinţă în 1968, a fost inclusă recent în clasa a II-a de risc seismic, iar autorităţile ploieştene spun că e nevoie de o intervenţie cât mai rapidă, anunţând că sunt şanse mari ca bazinul să fie închis pentru o perioadă în această primăvară.

După ce a fost închis pentru lucrări, timp de mai multe săptămâni, la finalul lui 2016, singurul bazin de înot deţinut de Primăria Ploieşti urmează să fie închis, tot pentru reparaţii, şi în această primăvară, a anunţat astăzi viceprimarul Cristian Ganea.

"În cazul Bazinului Vega avem o notificare primită de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, va trebui să începem cât mai repede lucrări aici. Clădirea a fost finalizată în 1968 şi este încadrată în clasa a II-a de risc seismic, conform unei expertize tehnice realizate în 2018. Vor fi lucrări de reparaţii. Din păcate, din cauza acelei cunoscute probleme juridice legate de teren, nu putem să realizăm un proiect de investiţii de amploare. După aprobarea bugetului local vor începe reparaţiile şi, automat, va trebui să găsim soluţii temporare pentru mutarea copiilor care fac aici cursuri de înot", a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.