Opt proiecte europene depuse de autorităţile din Prahova au primit, luni, finanţare de la UE. Ministrul Dezvoltării, Vasile Daniel Suciu, a semnat, în Palatul Administrativ din Ploieşti, cele opt contracte de finanţare, ale căror beneficiari sunt Consiliul Judeţean, Primăria Mizil şi Primăria Plopeni.
În cazul CJ Prahova, care are şase dintre cele opt contracte semnate astăzi, proiectele care au primit finanţare europeană vizează modernizarea unor drumuri, modernizarea sau reabilitarea unor unităţi medicale şi modernizarea unui centru social. De fapt, sunt două pentru infrastructură rutieră, două pentru infrastructură medicală şi două pentru infrastructură socială. Celelalte două contracte, de la Mizil şi Plopeni, vizează reabilitarea termică a unor unităţi de învăţământ. În cazul infrastructurii rutiere, proiectele propuse de autorităţile prahovene, care tocmai au primit finanţarea, au propus modernizarea drumurilor care leagă Prahova de Ialomiţa şi de Dâmboviţa. Este vorba despre DJ 720, Floreşti - Filipeştii de Pădure, DJ 102 K, DJ 102D şi DJ 100C, şosele care trec prin Mizil, Urlaţi, Baba Ana, Ceptura, Ciorani, Fântânele, Fulga, Sălciile, Vadu Săpat şi Tomşani. Valoarea estimată pentru toate cele patru drumuri se apropie de 220 de milioane de lei, din care aproape 213,5 milioane de lei ar urma să vină de la Uniunea Europeană. Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a explicat că proiectele au propus nu doar reasfaltarea, ci şi extinderea platformelor drumurilor, amenajarea de piste de biciclete şi introducerea sistemelor de iluminat public. "Nu am intenţionat doar aşternerea unui covor asfaltic. Este uşor şi am avea fonduri necesare pentru reabilitare, dar, când vine vorba de modernizare şi realizarea unor astfel de obiective care să deservească undeva la 56.000 de beneficiari, trebuie să ne gândim la viitor. Reuşind acest lucru, să vedem cum ar trebui să arate infrastructura rutieră în viitor, am pregătit aceste proiecte europene", a declarat Bogdan Toader.
În cazul unităţilor medicale, cele două contracte de finanţare semnate de autorităţile prahovene vizează, pe de o parte, reabilitarea termică a Maternităţii Ploieşti şi, pe de altă parte, extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti. La aşa-zisul spital al groazei, proiectul, estimat la puţin peste 18,5 milioane de lei, propune extinderea UPU şi asigurarea unui nou acces pentru ambulanţe şi aparţinători, astfel încât maşinile care aduc pacienţi să nu mai piardă timp prin parcarea din faţa unităţii medicale, iar triajul cazurilor să fie mult mai eficient, urmând ca zona de triaj să fie amplasată undeva în centrul noii unităţi extinse, iar cazurile grave să fie separate de la intrare de cele considerate uşoare.
Nu în ultimul rând, cele două proiecte pe zona socială finanţate de UE vor viza modernizarea centrului de la Călineşti, dedicat adulţilor cu deficienţe. Aici urmează să apară cinci locuinţe protejate şi două centre de zi, urmând ca 50 de persoane să beneficieze de aceste dotări noi, au explicat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova. Valoarea însumată a celor două proiecte depăşeşte 9 milioane de lei, iar asistenţa financiară nerambursabilă de la Uniunea Europeană va fi de aproape 5,6 milioane.
În total, cele şase contracte semnate astăzi de Consiliul Judeţean depăşesc 250 de milioane de lei, a precizat directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, care a mai precizat că, până acum, în actuala sesiune de finanţare de la Uniunea Europeană, în judeţ mai fuseseră semnate 11 contracte cu autorităţile publice, având o valoare însumată de 260 de milioane de lei. "Prin acestea, Prahova îşi reconfirmă poziţia de judeţ fruntaş în regiunea Sud Muntenia", a declarat directorul ADR, precizând că, în total, în Prahova sunt depuse în acest moment proiecte cu o valoare însumată de 1,6 miliarde de lei, unele aflate încă în evaluare.
Prezent la Ploieşti, ministrul Suciu a discutat mult şi despre Programul Naţional de Dezvoltare Locală derulat de Ministerul Dezvoltării, declarând că acesta este, în viziunea lui, cel mai eficient program guvernamental din ultimele decenii. Ministrul a precizat că în Prahova, prin PNDL sunt finanţate 237 de proiecte de investiţii, cu o valoare însumată de 1,15 miliarde de lei, dintre care 78 de proiecte pentru obiective de apă şi canalizare, 54 pentru unităţi de învăţământ, 87 pentru drumuri, 5 pentru unităţi medicale, 4 pentru iluminat şi 2 pentru instituţii publice, el punctând şi că multe dintre acestea sunt în localităţi conduse de primari PNL, răspunzând astfel criticilor care spuneau că banii din PNDL sunt împărţiţi pe criterii politice.
Finanţare de la UE pentru 8 proiecte din Prahova, printre care extinderea UPU şi modernizarea unor drumuri
12 martie 2019

Din aceeaşi categorie:
Află care sunt locurile de muncă vacante în Prahova
(4 februarie 2015)
627 vizualizări
Nu ai planuri pentru Revelion? Mergi la concertul organizat de Primărie în centrul Ploieştiului!
(24 decembrie 2015)
538 vizualizări
12 prahoveni izolaţi şi monitorizaţi după ce s-au întors din zone cu coronavirus
(27 februarie 2020)
789 vizualizări
Trafic deviat în intersecţia spre Păuleşti din cauza lucrărilor la giratoriul suspendat
(25 martie 2015)
586 vizualizări
Prahova sub cod galben de ploi şi ninsori
(6 aprilie 2015)
277 vizualizări
"Performanţă" marca PNL! Primarul Dobre a dus Ploieştiul în faliment!
(22 octombrie 2018)
2717 vizualizări
Dacă se vrea, se poate. Cum au avansat lucrările din cartierul Mitică Apostol
(3 aprilie 2016)
181 vizualizări
Dacă-i cod, cod să fie! Maşini, inclusiv un microbuz cu pasageri, blocate de zăpadă pe DJ 144 Floresti-Nedelea!
(26 februarie 2018)
758 vizualizări
Bărbat omorât de tren în gara Inoteşti!
(25 ianuarie 2019)
251 vizualizări
Incendiu puternic la o fermă de animale din Prahova
(3 septembrie 2016)
519 vizualizări
Un castru roman duce la devierea drumul judeţean de la Târgşorul Vechi
(16 februarie 2015)
863 vizualizări
Atribuţii noi pentru viceprimarul Raul Petrescu
(18 martie 2015)
256 vizualizări
Ajutoare pentru incalzirea locuintelor in sezonul rece 2019-2020
(24 septembrie 2019)
244 vizualizări
Un deţinut a evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Ploieşti
(18 aprilie 2020)
906 vizualizări
Concert simfonic extraordinar cu ocazia inchiderii stagiunii aniversare 65 a Filarmonicii "Paul Constantinescu”
(21 iunie 2018)
53 vizualizări
Ucigaşul fetei de 17 ani a fost arestat! Are 48 de ani şi trei copii!
(10 aprilie 2021)
1026 vizualizări
Locurile de muncă vacante în Prahova în această perioadă
(6 decembrie 2014)
970 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole