Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va derula luni lucrări pe Centura de Est a municipiului Ploieşti, la pasarela peste calea ferată din care au căzut bucăţi la finalul săptămânii trecute. Lucrările de refacere a balustradei şi trotuarului se vor derula luni, iar traficul rutier va fi restricţionat pe acest tronson al DN 1A. Polţia Prahova a anunţat rutele ocolitoare.

Pe 22 februarie, traficul feroviar a fost blocat câteva ore pe ruta Ploieşti-Buzău, după ce mai multe bucăţi s-au desprins de pe un pod peste calea ferată, situat pe Centura de Est. Au existat şi restricţii de trafic rutier pe pod, iar CNAIR anunţă că luni va începe investiţiile în această zonă.

Urmare a informării Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.- Secţia Drumuri Naţionale Ploieşti, prin care ne aduce la cunoştinţă că la data de 04.03.2019, în intervalul orar 09.00-12.00, pe DN1A, în zona km 79 + 194m, Centura de Est, pe pasarela ce supratraversează magistrala CFR 500, se vor efectua lucrări de demolare a structurii tip consolă aferente trotuarului de pe partea dreaptă a sensului de mers Bucureşti către Braşov, pe o lungime de 50 m şi solicită sprijin privind devierea traficului rutier pe rute ocolitoare pe perioada desfăşurării acestei activităţi, vă comunicăm următoarele: În vederea prevenirii producerii unor evenimente rutiere, la data de 04.03.2019, în intervalul orar 09.00-12.00, traficul rutier va fi deviat pe rute ocolitoare, în următoarele puncte:

- DN1A-sens giratoriu Liceul Agricol Bărcăneşti - deviere pe DN1;
- DN1A-intersecţie DJ 101F (Adeplast/Rîfov) - deviere prin Ploieşti;
- DN1A-intersecţie DN1B (sens giratoriu str. Ştrandului) - deviere pe DN1 A sau prin Ploieşti; 
- DN1A-breteaua Autoklass - deviere spre DN1A Braşov; 
- DN1A-zona km 79 , la baza pasarelei respective - deviere catre Ploiesti", a anunţat IPJ Prahova.