Alina, tânăra care a fost operată pe creier după ce a căzut cu tot cu geam dintr-un autobuz al serviciului public de transport în comun din Ploieşti, cere daune morale în valoare de un milion de euro, scrie adevarul.ro

Avocatul tinerei spune că a ajuns la această valoare dat fiind diagnosticul foarte grav şi viitorul incert al fetei. După accident, Alina a suferit un traumatism craniocerebral pentru care a fost nevoie de intervenţie chirurgicală de urgenţă. În plus, medicii au descoperit şi fisuri la colonă şi nu este exclus să mai fie nevoie de o a doua operaţie. Din cauza accidentului, tânăra a îngheţat ultimul an de liceu, nu va participa la bacalaureat şi nu va mai avea voie să facă efort fizic, cel puţin nu în viitorul apropiat. ”Închipuiţi-vă că fata are capul crăpat în două. A ratat un an din viaţă, a ratat bacalaureatul, din 9 ianuarie ea stă în pat şi nu are voie să se ridice, iar şansele ei să mai devină un om cum era sunt minime. De exemplu ea nu va mai putea patina sau să se dea cu sania sau să meargă la vreo petrecere să danseze”, a declarat avocatul Anca Păun.

Situaţia acutală a tinerei este gravă şi pentru că autorităţile nu se implică să o ajute cu nimic. Săptămâna trecută, Alina a trebuit să meargă la Serviciul de Medicină Legală pentru a fi evaluată de către un medic legist. Acesta trebuie să stabilească numărul de îngrijiri medicale de care are nevoie victima pentru ca fapta să poată fi încadrată fie ca tentativă de omor, fie ca vătămare corporal din culptă. ”Bine înţeles că nu a vrut nimeni să ne pună o salvare la dispoziţie şi a trebuit să o luăm pe două scânduri şi să o ducem cu maşina. Nu vreţi să ştiţi”, susţine avocatul. Alina urmează să mai facă un control la finalul lunii martie când va afla dacă va mai avea sau nu venoie de o intervenţie chirurgicală şi la coloană.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, a fost înregistrată o plângere pe numele reprezentanţilor societăţii de transport public, dar şi împotriva Primăriei Ploieşti. Cele două entităţi sunt acuzate de tentativă de omor, iar acuzaţiile sunt bazate pe faptul că au pus în circulaţie autobuze vechi şi nesigure pentru călători. Accidentul în care a fost implicată Alina a avut loc în seara zilei de 9 ianuarie. Până la această dată, fata nu a fost audiată de către poliţişti, susţine avocatul Anca Păun. Alina, în vârstă de 17 ani, a căzut din autobuzul aparţinând societăţii de transport în comun în timp ce maşina se afla în mers.

Fata s-a ridicat de pe scaun să facă loc unor călători, s-a sprijinit cu mâinile de geamul lateral şi a căzut cu tot cu el în stradă, direct în cap. La momentul accidentului, fata nu părea că a suferit răni grave, dar când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, medicii au descoperit că are un hematom de câţiva milimetri şi au decis să o opereze de urgenţă.

SURSA Adevarul.ro