Probleme cu calitatea apei potabile în Ploieşti. Apa Nova, DSP Prahova şi Primăria Ploieşti au recomandat cetăţenilor să nu consume apa de la robinet deoarece ar putea avea probleme de sănătate.

Într-un comunicat de presă Apa Nova Ploieşti anunţă că există o avarie majoră apărută în sistemul de alimentare cu apă potabilă al Ploieştiului:

Compania Apa Nova Ploieşti desfăşoară în cursul zilei de azi, 09.02.2018 o lucrare complexă de remediere a unei averii majore apărută la sistemul de distribuţie si alimentare cu apa potabilă.

Echipele operaţionale ale Apa Nova Ploieşti au intervenit rapid încă de la ora 05:30 dimineaţa pentru identificarea locaţiei de avarie si la izolarea tronsonului afectat. Tronsonul vizat alimentează următoarele zone: cartier Albert, cartier Nord (zona Republicii) si cartier Gheorghe Doja pană la Catedrală.

Ca urmare a amplei avarii, precum si a sesizărilor referitoare la calitatea apei distribuite in zonele amintite, compania anunţă că există posibilitatea constatării de probleme cu privire la calitatea apei potabile, in sensul creşterii nivelului de turbiditate, fapt ce poate determina apariţia de boli asociate consumului de apa. In acest sens, Direcţia de Sănătate Publică Prahova instituie in zona de aprovizionare cu apa potabila afectata (cartier Nord, cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja si Splaiului, zona dintre străzile Zidari si Deltei) interdicţie de consum de apa distribuita prin reţeaua de distribuţie (se interzice consumul de apa pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinţi); apa va putea fi folosita doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere.

Consumatorii din zona afectata vor consuma apa potabila plata îmbuteliată. In lipsa unei surse alternative de apa potabila, apa de la robinet va fi consumata doar după o fierbere prealabila (cel puţin 2 minute) si după răcirea acesteia.

Interdicţia de consum instituita se va menţine pana la confirmarea potabilităţii apei distribuita in zona de aprovizionare cu apa afectata.

In acest sens, operatorul Apa Nova Ploieşti si Direcţia de Sănătate Publica Prahova prelevează probe de apa din reţeaua de distribuţie a zonei afectate in vederea analizării calităţii apei distribuite.

Apa Nova Ploieşti îşi cere scuze pentru disconfortul creat ploieştenilor si pune la dispoziţie cisterne de apă potabilă. Lucrările sunt realizate în regim de maximă urgenţă. Echipele ANP vor lucra dedicat până la finalizarea lucrărilor de avarie într-un interval cat mai scurt de timp.


Consumatorii afectaţi de avarie sunt rugaţi sa transmită eventualele reclamaţii si solicitări de informaţii suplimentare, 24 de ore din 24, la Centrul de apel al Apa Nova Ploieşti, la numărul de telefon 0800 800 923 (apel gratuit) apelabil din reţeaua Telekom Romania, iar din alte reţele de telefonie fixă sau mobilă, la numărul 0244 407630 (apel taxabil).

Va mulţumim pentru înţelegere.