Tribunalul Prahova a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului şef al ANAF Sorin Blejnar într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

În cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, Sorin Blejnar a acceptat de la un om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau să fie încheiate cu instituţia respectivă.

”Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca aceştia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri.
În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, arată DNA.