Consilierii municipali ploieşteni se întâlnesc în şedinţă ordinară pe 31 ianuarie 2019, începând cu ora 12.00.

Printre proiectele care vor fi analizate se află unul iniţiat de grupul consilierilor social-democraţi şi care se referă la ”împuternicirea primarului Adrian Dobre pentru a identifica şi prezenta Consiliului Local Ploieşti strategia de continuare a activităţii de termoficare a sistemului de alimentare cu energie termică în Ploieşti, precum şi modalităţile concrete de asigurare a acestor strategii pentru a nu exista deficienţe în realizarea acestui serviciu” (descrierea este conformă cu titlul proiectului de hotărâre care ne-a suscitat un interes accentuat.

În mod normal, un astfel de proiect nu ar fi trebuit dezbătut de consilierii locali. Primarul Ploieştiului este cel care are răspunderea pentru buna funcţionare a serviciilor publice, incusiv ale celui de alimentare cu energie termică, aşa că n-ar fi trebuit ”somat” să prezinte o strategie.

Numai că, din păcate Ploieştiul nu se găseşte în prezent într-o situaţie normală. Între administraţia locală şi operatorul serviciilor de termoficare, Veolia Energie Prahova a apărut un conflict, despre care foarte multă lume susţine că ar avea la origine intenţia primarului liberal Adrian Dobre de a renunţa la serviciile companiei. Mai mult, se vorbeşte tot mai intens despre faptul că edilul ploieştean şi-ar dori ca odată cu expirarea contractului pe care Veolia Energie îl are cu municipalitatea, acesta să nu mai fie prelungit, iar serviciul de termie în oraş să fie prestat de către o unitate a administraţiei locale.

Nu înţelegem cum poţi să dai la o parte un gigant precum Veolia, care a ţinut mulţi ani Ploieştiul în condiţii de deplină siguranţă din punct de vedere al termiei pentru a înfiinţa o societate arondată administraţiei? Şi asta în condiţiile în care la nivelul tuturor societăţilor care în prezent furnizează servicii publice pentru ploieşteni şi care aparţin administraţiei municipale, au fost şi sunt în continuare probleme în special de ordin financiar.