Incendiul izbucnit duminică după amiază la un depozit de mase plastice din municipiul Ploieşti nu a fost încă lichidat.


Conform ISU Prahova, ard aproximativ 5000 de tone de mase plastice, la faţa locului fiind 9 autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Depozitul este localizat pe strada Mimiului, iar fumul dens se vede de la o distanţă de aproximativ 20 de kilometri

La incendiu a ajuns şi o autospecială de cercetare CBRN, destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice şi pentru decontaminarea personalului de intervenţie şi a celui afectat.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au precizat că incendiul a fost anunţat la 112 de paznicul depozitului. Flăcările au cuprins iniţial mase plastice şi utilaje, în interiorul unei hale şi în afara ei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi, ulterior extinzându-se pe aproape 8.000 de metri pătraţi.

Depozitul aparţine societăţii Urban Ichim, firmă care a aparţinut până în urmă cu 5-6 ani ministrului pentru IMM-uri Ştefan Radu Oprea.

“Arde o hală metalică şi baloţi de mase plastice în exterior. (…) Recomandările preventive pentru populaţia aflată în proximitate sunt următoarele: să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu, să părăsească zona de manifestare şi să identifice locuri sigure, aerisite”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.


FOTO si VIDEO ISU Prahova