Poliţiştii prahoveni şi cei ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române care au efectuat , joi dimineaţă, 10 percheziţii în Prahova, Braşov, Giurgiu şi în Bucureşti au adus la audieri nu mai puţin de 28 de persoane

"Trei descinderi au avut loc în municipiul Bucureşti, patru în judeţul Prahova (câte două în Ploieşti şi Poiana Câmpina), două în judeţul Giurgiu (comuna Valea Dragului) şi una în municipiul Braşov. Începând cu luna iulie a.c., poliţiştii au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, care racolau femei în vederea practicării prostituţiei, atât în ţară, cât şi în Marea Britanie. De asemenea, parte dintre persoanele în cauză facilitau practicarea prostituţiei, prin închirierea de imobile în acest scop", precizează IJP Prahova, în urma percheziţiilor de joi.

Poliţiştii spun că gruparea închiria locuinţe în diverse locaţii din ţară, unde plasau temporar femei în vederea practicării prostituţiei. fetele ar fi ajuns să presteze, astfel, la Ploieşti, Braşov, Piteşti, Bucureşti, Cluj şi Timişoara. Strategia era ca locul de desfăşurare a activităţii să fie schimbat rapid, cam la una-două săptămâni, după care afacerea se muta în alt judeţ. Locaţiile erau schimbate frecvent, prostituatele desfăşurându-şi activitatea câte o săptămână sau două, după care plecau în alt judeţ.

Alte două persoane sunt bănuite pentru că ar fi pus la dispoziţia proxeneţilor, contra unor sume de bani, cu titlu de chirie, spaţii în diferite imobile, înlesnind astfel activitatea infracţională.

La Bucureşti, percheziţiile au vizat persoane bănuite că ar fi trimis femei şi în Marea Britanie, pentru a practica prostituţia.

"De la locaţiile unde au avut loc percheziţiile, poliţiştii au ridicat sume de bani (30.000 de lei şi 2.000 de euro), telefoane mobile şi un pistol tip airsoft (nesupus autorizării). De asemenea, au indisponibilizat, în vederea cercetărilor, un autoturism. 28 de persoane au fost aduse la sediul poliţiei în vederea audierilor, urmând ca, la finalul acestora, să fie dispuse măsurile legale ce se impun", au mai precizat reprezentanţii IJP Prahova.

Acţiunea s-a desfăşurat cu suportul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

La percheziţii au participat luptători S.I.A.S. din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi echipe din cadrul  I.J.P. Prahova (Serviciul Criminalistic, Serviciul de Acţiuni Speciale, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţia Municipiului Câmpina şi Poliţia Municipiului Ploieşti) şi efective din cadrul Poliţiei Capitalei şi I.P.J. Giurgiu.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploieşti.