Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunţat că s-a încheiat modernizarea drumului care face legătura între oraşul Buşteni şi staţiunea Gura Diham. De fapt, este greu de vorbit despre o modernizare, pentru că din traseul respectiv mai rămăseseră, de ani buni, doar petice ciment, praf şi urme de pietriş.

"Având în vedere zona de munte a judeţului Prahova şi potenţialul turistic ridicat al acesteia, am considerat oportună modernizarea drumului DC 132, din localitatea Buşteni, prin turnarea unor straturi de îmbrăcăminte bituminoasă uşoară. Acest drum face legătura între DN 1- strada Nestor Ureche – Cabana Gura Diham (4 km); zona este tranzitată de un număr foarte mare de turişti iar drumul menţionat anterior devenise aproape impracticabil, fiind un drum pietruit. Voi continua să dezvolt infrastructura rutieră la nivelul judeţului Prahova, deoarece aceasta este esenţială pentru comunitate, pentru prahoveni dar şi pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în regiune", a scris Bogdan Toader pe pagina sa de Facebook, unde a postat şi o filmare realizată cu drona, în zona respectivă.

Drumul, parte din câteva trasee turistice care pornesc din Buşteni, trece prin unul dintre cele mai căutate campinguri din ţara noastră. Mii de turişti trec anual pe aici, iar câteva sute de corturi sunt amplasate pe durata verii, în apropierea cabanei Gura Diham, unele dintre ele rămânând aici în tot sezonul cald.

În ciuda faptului că era utilizat de un număr mare de turişti, de zeci de ani starea acestui drum era deplorabilă. Iar situaţia s-a înrăutăţit cu fiecare an, până la modernizare fiind doar o sursă de praf şi mizerie, nicidecum o cale de acces sau o potecă demnă de un traseu montan.