Poliţiştii prahoveni au fost în alertă, marţi seară, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că a fost amplasată o bombă în zona rafinăriei LukOil Ploieşti.

În urma anunţului, mai multe echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, ISU Prahova şi ale Serviciului de Ambulanţă s-au deplasat la faţa locului.

„În această seară, am fost sesizaţi prin apel 112 de un bărbat că în cadrul unui obiectiv de pe raza municipiului Ploieşti a fost amplasată o bombă. A fost constituită grupa operativă care a desfăşurat activităţi specifice. Apelantul a fost identificat, stabilindu-se că cele sesizate nu sunt reale”, a precizat IPJ Prahova.

Ulterior, IPJ Prahova a revenit cu completări.

“În jurul orelor 19:45 am fost sesizaţi cu privire la amplasarea unei bombe în incinta unei rafinării de pe raza municipiului Ploieşti. S-a constituit grupa operativă formată din aproximativ 60 de poliţişti, coordonaţi de adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisar şef Ginel Preda, inclusiv echipa pirotehnică din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

În urma verificărilor efectuate, în mai puţin de 30 de minute de la ora apelului, a fost identificat apelantul, un bărbat de 59 de ani, care a recunoscut că a iniţiat apelul şi că a fost o alarmă falsă. Faţă de acesta urmează a se lua măsurile legale.”, a mai anunţat sursa citată