Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat 6 percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni de trafic de minori. 6 mandate de executare au fost puse în aplicare.

În dimineaţa zilei de miercuri, 26 septembrie, poliţişti din cadrul B.C.C.O Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat 6 percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. 5 descinderi au avut loc la locaţii din municipiul Ploieşti, iar una în comuna Valea Călugărească.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că, în cursul acestui an, cele 6 persoane bănuite ar fi recrutat două minore, pe care le-ar fi exploatat sexual în apartamente din municipiul Ploieşti.

De la locaţiile unde au avut loc percheziţiile, poliţiştii au ridicat mai multe telefoane mobile, laptopuri, 700 de lei, precum şi alte bunuri, în vederea continuării crecetărilor. Totodată, au indisponibilizat şi un autoturism, pentru a fi instituite asupra acestuia de măsuri asigurătorii.

6 mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele depistate fiind aduse la sediul unităţii de parchet, în vederea audierii.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Buzău şi Dâmboviţa. La percheziţii au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploieşti.