Opt percheziţii domiciliare au loc în Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, la persoane bănuite de furt. Şapte persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 1 noiembrie a.c., poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova efectuează 8 percheziţii, la persoane bănuite de săvârşirea unor furturi prin ,,metoda pomana”.

Percheziţii în Prahova la persoane bănuite de înşelăciune prin metoda "Pomana"

Din cercetări a rezultat că, în perioada august - octombrie a.c., persoanele în cauză, sub pretextul că intenţionează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în mai multe locuinţe.

După ce ar fi reuşit să pătrundă înăuntru, acestea ar fi oferit şi o sumă de bani cu acelaşi titlu, însă ar fi înmânat persoanelor vătămate o bancnotă de valoare mare, solicitând un rest de bani, pentru a identifica locul unde sunt ţinuţi banii în locuinţe.

Ulterior, ar fi creat un pretext pentru a distrage atenţia persoanelor vătămate, una dintre persoanele bănuite reuşind să sustragă restul de bani.

Prin activitatea infracţională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. 7 persoane vor fi fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La activităţi participă şi jandarmi.