Premierul Victor Ponta se întâlneşte la Palatul Victoria cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, pentru a discuta modul în care Guvernul poate ajuta la rezolvarea unor probleme ale administraţiei locale. poate

La întâlnire participă membri ai Executivului şi primari din marile oraşe, printre care Sorin Oprescu (Bucureşti), Lia Olguţa Vasilescu (Craiova), Tudor Pendiuc (Piteşti), Gheorghe Falcă (Arad), Robert Negoiţă (sector 3, Bucureşti), Andrei Chiliman (sector 1, Bucureşti), Neculai Onţanu (sector 2, Bucureşti) şi Iulian Bădescu (Ploieşti).

„Eu vreau ca toate problemele pe care le-aţi discutat cu mine în urmă cu două săptămâni să le reluăm puţin cu fiecare dintre miniştri. Ideea a fost să vă pun în legătură directă. Sunt câteva din lucrurile pe care dumneavoastră le-aţi ridicat şi chiar se pot rezolva, fără să implice resurse financiare foarte mari. Ţin de legislaţie, ţin de decizii politice. Eu îmi doresc, la modul sincer, cât mai mult din atribuţiile guvernului central să treacă la autorităţi locale”, a declarat Ponta în debutul întâlnirii.

Gestionarea câinilor fără stăpân sau evaluarea terenurilor disponibilizate de Ministerul Apărării sunt două dintre problemele pe care le-a identificat primul-ministru.

„Vreau să vă rog să spuneţi care sunt lucrurile pe care le putem rezolva rapid. Ce probleme aveţi cu Ministerul Apărării referitor la ce terenuri disponibilizează MApN. La MAI, la fel, colaborarea inclusiv pentru aplicarea viitoarei legi privind câinii, să vedem cu ce putem să sprijinim, la Agricultură problema terenurilor, la Cultură să vedem ce facem cu sălile de spectacol, la Economie şi Finanţe problema CET-urilor, care este extrem de dificilă”, a mai spus premierul.

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a afirmat că această întâlnire este o premieră, subliniind că orice act administrativ care implică autorităţile locale trebuie să primească avizul primarilor.

El i-a invitat pe membrii Guvernului să participe pe 18 octombrie, în Bucureşti, la desfăşurarea alegerilor pentru Asociaţia Municipiilor din România, unde vor participa 106 de primari de municipii din România.