Inginerul din Ploieşti, dispărut în 30 august, în timp ce se afla cu familia în Istanbul, la Palatul Topkapi, a fost găsit şi adus în ţară, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, la bordul unei curse aeriane cu destinaţia Bucureşti, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri dimineaţa de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a reuşit repatrierea inginerului din Ploieşti, dispărut în oraşul Istanbul la data de 30 august.

„Între momentul sesizării dispariţiei cetăţeanului român şi cel al identificării acestuia, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul şi al Ambasadei României la Ankara, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, au întreprins o serie de demersuri specifice complexe, inclusiv în cooperare cu autorităţile locale turce. Persoana în cauză a fost identificată de către reprezentanţii oficiului consular în cursul zilei de 25 septembrie, aceasta fiind recunoscută după semnalmente de către cetăţenii turci, care au facilitat prezentarea persoanei la consulat”, se arată în comunicatul citat.

După procedurilor standard de identificare şi după contactarea familiei, cetăţeanul român a beneficiat de asistenţa consulară necesară îmbarcării la bordul primei curse aeriene cu destinaţia Bucureşti.

Astfel, potrivit MAE, românul a fost condus la aeroport de către o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular de la Istanbul.

Surse oficiale au declarat că bărbatul a fost dus la spitalul Elias din Bucureşti, pentru investigaţii.

Inginerul din Ploieşti, în vârstă de 51 de ani, a dispărut în data de 30 august, în timpul unei excursii pe care o făcea împreună cu familia în Istanbul, la Palatul Topkapi.

Salvatore Popescu avea, în momentul dispariţiei, un telefon mobil care nu avea roaming şi nici nu este smartphone, astfel încă nu putea fi detectat.