Într-o perioadă în care oraşul este aproape blocat sub zăpadă, autorităţile ne îndeamnă să folosim mijloacele de transport în comun renunţând la maşinile personale, pentru a putea permite utilajelor să deszăpezească străzile.

O solicitare îndreptăţită, am putea spune, dacă staţiile RATP ar fi curăţate de zăpadă şi dacă oamenii nu ar fi nevoiţi să coboare din autobuze în maldăre de nămeţi.

O astfel de întâmplare ne-a fost relatată de către un cititor al Jurnalului Prahovean. „În staţia traseului 5 din zona stadionului „Ilie Oană” tronează un morman de zăpadă. Cei care făceau greşeala de a coborî din autobuz acolo, se trezeau în zăpadă până la genunchi. Din nefericire, o bătrânică a trebuit să coboare din autobuz şi a rămas pur şi simplu blocată în zăpada care avea mai mult de jumătate de metru”, ne-a relatat cititorul nostru. Bătrâna a fost ajutată să iasă din zăpadă de doi ploieşteni inimoşi.

În astfel de condiţii ne întrebăm de ce ar trebui să plătească ploieşteanul 2 lei pentru un bilet de autobuz? Societatea de transport are peste 1500 de angajaţi, plus o mulţime de utilaje. Nu înţelegem de ce TCE solicită subvenţii peste subvenţii de la municipalitate, le cere ploieştenilor 2 lei pentru o călătorie cu autobuzele îngheţate, dar nu îşi scoate angajaţii să cureţe staţiile de autobuz sau de tramvai.

Poate că astăzi situaţia se va schimba şi vom vedea controlorii TCE la...lopată. În oraşul sufocat de nămeţi, nu putem cere oamenilor să îşi lase maşinile acasă, dar să îi obligăm să înoate în zăpada din staţiile de autobuz!