Raportul de audit de la TCE, realizat de către o firmă independentă, va rămâne în continuare un mare secret al administraţiei locale, scrie telegrama.ro

După ce Primăria Ploieşti a acceptat clauzele de confidenţialitate impuse de compania de consultanţă. Pentru publicul larg ar putea fi disponibil numai un conspect care va reflecta în linii mari concluziile raportului.

Potrivit surselor din administraţia ploieşteană, aleşii locali au fost convocaţi de primar într-o şedinţă cu uşile închise în care se va discuta despre concluziile aceestui misterios raport. Tot pe surse, se zvoneşte că primarul îi va pune pe consilieri să semneze după sau înainte de citirea raportului un acord de confidenţialitate.

Motivul invocat oficial pentru secretomanie este cerinţa companiei de a nu fi dezvăluită metodologia de analiză, considerată de uz intern. Neoficial, raportul ar putea consemna viitorul dezastrul de laTCE.

TCE se confruntă cu o situaţie economică gravă, cu datorii de peste 30 de milioane de lei şi care înregistrează pierderi de 1,9 milioane lei, anual, în ciuda reeşalonării plăţii unor datorii, situaţia este în continuare critică.

Secretomania nu este însă pe placul consilierilor locali care critică noua 'realizare' a primarului liberal Adrian Dobre:

"Este pur si simplu o nebunie ! Cum poti cere consilierilor locali sa dea declaratii de confidentialitate privind situatia existenta la o firma care functioneaza pe bani publici ?! Nimeni nu spune ca am cerut acest audit sa fie realizat in regim de urgenta si el este infatisat dupa un an si jumatate ! In acest timp problemele de la TCE s-au acutizat. Firma sufera, angajatii sufera, transportul public de persoane sufera !

Numai domnul primar Dobre a fost lovit de secretomanie si vrea sedinte cu usile inchise. Este inadmisibil un asemenea comportament. Este ilogica o astfel de cerere. In mod normal, concluziile auditului trebuiau postate pe siteul TCE si pe cel al primariei. Cand te duci si ii iei omului taxe si impozite locale nu le iei ca sa iti majorezi salariul asa cum a facut Dobre ! Le iei ca sa-i oferi conditii decente in orasul lui ! Nu ma voi prezenta la niciun conclav a lui Dobre si nu voi accepta sa tin secret ceva ce nu trebuie sa fie secret. Sa faca bine si sa respecte ploiestenii si sa faca publice concluziile ! Altfel isi va asuma toate urmarile dezastrului de la TCE. Si sa vedem daca mai face atunci targuri cu sindicatul lui Misca si Sonu, cei doi "locotenenti" ai lui Dobre si mari oameni de decizie."
, ne-a declarat consilierul local George Botez.