Aleşii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru noua legătură între Gara de Sud şi Gara de Vest din Ploieşti. Proiectul este una dintre promisiunile de campanie electorală ale viceprimarului Cristian Ganea din 2016.

"Am promis, ne ţinem de cuvânt! Legătura dintre Gara de Vest şi Gara de Sud va fi mult mai rapidă datorită consilierilor locali PSD care au insistat ca proiectul promis în campania din 2016 să devină realitate. Am semnat documentaţia pentru demararea proiectului Asigurarea mobilităţii traficului prin prelungirea legăturii rutiere şi de transport public între Gara de Sud şi Gara de Vest, inclusiv lucrări de reabilitare a domeniului public al pieţelor gărilor!",a anunţat viceprimarul Cristian Ganea într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook.

Investiţia va fi de peste 140 de milioane de lei, din care doar 2% se vor asigura din bugetul local.

Prin implementarea proiectului, legătura pe străzile Depoului - Rudului se va realiza pe câte două benzi, de câte 5,5 m fiecare, iar de la Gara de Vest până pe Rudului se va circula pe patru benzi, potrivit proiectantului.

La Gara de Sud va fi realizat un terminal, dar şi 48 de locuri de parcare, în timp ce la Gara de Vest vor fi realizate 50 de locuri de parcare, chiar lângă gară, şi alte 16 locuri de parcare pe strada Libertăţii. În ceea ce priveşte transportul public, legătura între Gara de Sud şi Gara de Vest va fi realizată cu troleibuze.

Cel mai important este că după implementarea proiectului tarabele din zona Gării de Sud vor deveni istorie...