Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti va beneficia de noi investiţii în valoare de 3,1 milioane

Consiliul Judeţean Prahova a alocat suma de 3,1 milioane lei pentru pentru modernizarea reţelei electrice şi pentru implementarea unui nou sistem de control al accesului şi monitorizare video.

Spitalul Judeţean Ploieşti se află în ultima perioadă într-un amplu proces de modernizare. Practic,  unitatea spitalicească a reprezentat unul dintre principalele proiecte de investiţii ale conducerii Consiliului Judeţean Prahova.

Drept urmare, în şedinţa de vineri, legislativul judeţean a aprobat  o rectificare bugetară, prin care a alocat 3,1 milioane de lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, sumă pe care conducerea unităţii medicale să o utilizeze pentru modernizarea reţelei electrice şi pentru implementarea unui nou sistem de control al accesului şi monitorizare video.

Realizată prin anii ’70, reţeaua electrică va fi modernizată deoarece, susţine conducerea spitalului,  nu mai face faţă cerinţelor actuale, mai ales că  au avut şi vor avea loc investiţii în aparatură.

Pentru această investiţie, Consiliul Judeţean Prahova a alocat un buget de circa 2,5 milioane de lei,sumă în care sunt incluse şi mai multe grupuri electrogene, dar şi un sistem de detecţie a incendiilor.

Cealaltă parte din bani va merge pentru instalarea unui sistem de securitate în clădirea principală, din strada Găgeni, sistem care să includă turnicheţi la intrare, cartele magnetice pentru deschiderea uşilor şi camere de supraveghere video.