Blocurile turn din Ploieşti erau pe cale de a deveni adevărate focare de infecţie, după ce operatorul de salubritate Rosal a refuzat să mai colecteze deşeuri din camerele de precolectare! Uniunea Asociaţiilor de Proprietari a acţionat operatorul cu două dosare în instanţă, unul pe fond, dar şi o ordonanţă prezidenţială prin care SC Rosal să fie obligată să ridice deşeurile din camerele de precolectare în baza tarifului unic prin care a câştigat contractul. Instanţa a decis definitiv că Rosal trebuie să reia colectarea deşeurilor.

“Pentru cei care nu stiu inca, UAP a solicitat instantelor de judecata prin ordonanta prezidentiala sa oblige SC Rosal Grup SRL sa incarce si sa colecteze deseurile menajere din camerele de precolectare ale blocurilor turn din Ploiesti, deoarece au amenintat asociatiile de proprietari ca nu vor mai face aceasta operatiune din data de 30.04.2018. Pe langa acest proces, UAP a mai chemat in instanta Rosal, tot pe aceeasi speta, dar in cadrul unui proces civil normal. Prin urmare, dupa o serie de negocieri cu operatorul de salubritate pentru a stinge acest litigiu, UAP a inteles ca acest conflict creat artificial, deoarece vorbim despre un tarif unic de salubritate, nediscriminatoriu fata de colectarea de pe platformele de gunoi de pe domeniul public, nu poate fi rezolvat pe cale amiabila.

Cum era si normal si procedural, ordonanta prezidentiala s-a judecat in sistem de celeritate, pentru ca operatorul de salubritate a decis, cu de la sine putere, sa nu mai colecteze deseurile menajere din 30.04.2018. Acest proces constituit in baza ordonantei prezidentiale a ajuns la final, iar astazi instanta de judecata a dat dreptate UAP Prahova si a “admis apelul schimband sentinta apelata, in sensul ca obliga parata(Rosal) la efectuarea activitatii de colectare si colectare a pubelelor cu deseuri menajere din camerele de precolectare din blocurile tip turn din municipiul Ploiesti, pana la solutionarea dosarului 1154/281/2018. DEFINITIVA”

Cu aceasta ocazie, solicitam Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara- Managementul Deseurilor, semnatarul contractului cu SC Rosal Grup SRL, sa dispuna punerea de urgenta in aplicare a sentintei definitive obtinute astazi de UAP, pana la solutionarea celuilalt dosar aflat pe rolul instantelor. Facem apel pe aceasta cale la operatorul de salubritate sa respecte contractul si, pe langa ceea ce este obligat sa faca in baza sentintei, sa respecte contractul si sa efectueze colectarea selectiva, respectand indicii de performanta. Altfel vom solicita instantelor de judecata sa o oblige la respectarea acestei prevederi contractuale care aduce primariilor prejudicii, prin penalitatile pe care acestea le platesc, deoarece nu sunt raportate cotele impuse de UE pentru colectarea selectiva.”, se arată într-un comunicat remis de UAP Prahova.