Adrian Dobre, primarul Ploieştiului, are probleme ....legale...de această dată.

Afirmaţiile calomnioase făcute la adresa PSD-ALDE cu privire la contractul de deratizare îl duc în faţa Instanţei.

Reprezentaţii PSD-ALDE vor depune astăzi, la Judecătoria Ploieşti o cerere de chemare în judecată, edilul fiind acuzat de calomnie şi solicitându-i-se daune morale de...1 LEU, dar şi publicarea în trei ziare naţionale, pe cheltuiala primarului, a sentinţei din proces.
 

"In fapt, in perioada 18.05.2018-20.05.2018,  prin municipiul Ploiesti a circulat un numar foarte mare de « scrisori », semnate de catre Primarul municipiului Ploiesti, paratul din prezenta cauza, scrisori ce au ca scop dezinformarea populatiei si denigrarea grava a Partidului Social Democrat si Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE).

Mentionam faptul ca aceste scrisori purtau fara drept antetul primariei municipiului Ploiesti, desi se pretinde ca aceste au fost tiparite si distribuite cu ajutorul « colegilor din PNL », fiind folosit fara drept antetul primariei municipiului Ploiesti, pentru a da caracter oficial acestei  comunicari.

In cadrul acelor scrisori, cu referire la nedesfasurarea activitatii de dezinsectie si deratizare la nivelul municipiului Ploiesti,  se mentioneaza, in mod nereal, printre altele, urmatoarele: “ Am incercat sa merg pe alta cale, justificata de numeroasele sesizari legate de muscaturile de capuse venite de la dumneavoastra: declansarea starii de alerta. Avand majoritate, PSD si ALDE au blocat si aceasta procedura decizand ca noi, ploiestenii, sa ramanem in pozitia de victime sigure pentru boli precum Lyme sau West Nile. Aceasta este realitatea cruda creata de vointa majoritatii care conduce orasul si urmareste doar sa minta si astfel sa adune voturi. »


Toate aceste afirmatii sunt calomnioase si menite a denigra organizatiile municipale Ploiesti ale PSD si ALDE", se afirmă în documentul care va fi depus astăzi la Instanţă.
 

"In afirmatia mai sus mentionata se afirma clar si neechivoc ca “PSD si ALDE au blocat si aceasta procedura decizand ca noi, ploiestenii, sa ramanem in pozitia de victime sigure pentru boli precum Lyme sau West Nile.”. Aceasta afirmatie depaseste cadrul exprimarii politice standard, chiar si a celei extinse, deoarece se afirma ca prin “blocarea” activitatii de catre reprezentantii reclamantelor, cu vointa acestia ar fi acceptat ( intentia fiind directa ) ca locuitori ai Ploiestiului sa se imbolnaveasca si sa ajunga la posibilitatea de a isi pierde viata. In traducere juridica, paratul afirma ca reprezentantii reclamantelor si-ar fi asumat cu intentia savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma agravanta, avand drept consecinta moartea persoanei

Afirmatia paratului este nereala. Potrivit Ordonatei de Urgenta a Guvernului nr. 21/2004, starea de alerta se dispune de catre primar cu aprobarea prefectului.

Analizand dispozitia legala mai sus mentionata, rezulta fara putinta de tagada faptul ca  singurul care poate solicita declansarea starii de alerta este primarul si nicidecum Consiliul local, respectiv prin consilierii locali ai PSD si ALDE Ploiesti.

In atare situatie, pretinderea nereala a faptului ca din cauza celor doua partide politice (PSD+ ALDE) nu s-a putut declara stare de alerta este una denigratoare menita a atrage indignarea populatie fata de cele doua partide, producand astfel grave prejudicii de imagine acestora.",
mai scrie în documentul semnat de către Cristian Ganea, preşedintele PSD Ploieşti şi George Pană, preşedintele ALDE Ploieşti