Conducerea Colegiului Cantacuzino din Sinaia a dat detalii despre accidentul din această dimineaţă pe pagina de Facebook a unităţii de invăţământ. Deşi IJP Prahova a anunţat că trei elevi au fost răniţi, în realitate, în accident au fost impliţi şase adolescenţi. Publicăm integram postarea reprezentanţilor colegiului.:

Şase elevi implicaţi într-un accident rutier, în această dimineaţă, la intrarea în curtea Colegiului Mihail Cantacuzino

În această dimineaţă, în jurul orei 07.45, conducerea Colegiului Mihail Cantacuzino a fost înştiinţată în legătură cu un accident de maşină care a avut loc în jurul orei 07.40 la intrarea în curtea unităţii şcolare.

Cu câteva minute înaintea începerii orelor de curs, o maşină condusă de o elevă, care se îndrepta spre şcoală, a încercat să evite alte două autoturisme care ieşeau de pe aleea colegiului. Şoferiţa a pierdut controlul volanului iar maşina a ricoşat. Cinci elevi care tocmai coborâseră din autobuz au fost loviţi. Nu s-au înregistrat alte victime, iar starea răniţilor este, până în acest moment, una stabilă.


După apelarea numărului de urgenţă 112, în termen de câteva minute, la locul accidentului au sosit două echipaje, unul de Poliţie şi unul de Ambulantă. Toţi cei cinci elevi, victime ale accidentului, sunt conştienţi, nu au suferit răni grave, dar se află în stare de şoc. Doi dintre ei, o fată şi un băiat de 17, respectiv 18 ani, au fost trimişi pentru analize suplimentare la Spitalul Judeţean Prahova. Alţi trei elevi, victime ale aceluiaşi accident, au fost trimişi la Spitalul Orăşenesc Sinaia. Tânăra elevă care conducea autoturismul nu a păţit nimic, dar se află în stare de şoc.

Directorul Colegiului Mihail Cantacuzino, Arieşan Aurora:

„Accidentul s-a întâmplat cu 15 minute înainte de începerea programului. Un elev m-a anunţat. Ne-am deplasat imediat la locul accidentului. Am acordat primul ajutor şi am sunat la 112 şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean, conform procedurii. După venirea ambulanţei, doi dintre copii au fost trimişi la Ploieşti, la Spitalul Judeţean. I-am însoţit, deoarece unul dintre ei era minor. Am păstrat legătura în permanenţă cu părinţii victimelor, situaţia nu este una foarte gravă, dar este, desigur, una neplăcută. Toţi cei şase copii sunt victime ale aceluiaşi accident.

Avem un regulament de organizare şi funcţionare al unităţii şcolare, regulament care este adus la cunoştinţă părinţilor şi elevilor la fiecare început de an şcolar. El prevede clar că accesul rutier în curtea interioară a şcolii este permis doar autovehiculelor cadrelor didactice, ambulanţei, poliţiei, jandarmeriei, salubrizării şi altor servicii specifice. Am convocat Consiliul Profesoral, urmează să decidem şi în Consiliul de Administraţie, mâine dimineaţă, măsurile care se impun. Regretăm profund incidentul petrecut şi ne manifestăm sprijinul pentru familiile celor implicaţi.”