Situaţie fără precedent în România. Ţara noastră se află într-un adevărat declin financiar. Foarte multe localităţi şi-au depus insolvenţa, iar Ministerul Finanţelor nu a ridicat niciun deget pentru a împiedica acest lucru.

Localităţile vizate sunt Aninoasa (Hunedoara), Nalbant (Tulcea), Ardeoani (Bacău), Călineşti Oaş (Satu Mare), Naruja (Vrancea), Andreiaşu de Jos (Vrancea). Acestea sunt deja administrate de creditori.

Deputatul PNL Romeo Nicoară îi  solicită ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să intervină în acestă situaţie.

“Primăriile nu au bani să îşi plătească datoriile din bugetul local, fiind necesar să primească bani de la Guvern. Fostul premier Mihai Tudose a afirmat că este treaba primăriilor să găsească o soluţie pentru aceste probleme, pe când primarii acuză Guvernul că nu le acordă bani din buget pentru a scăpa de insolvenţă”, spune politicianul român, citat de Bursa.

Conform unei OUG, unităţile adminis­trative care au datorii mai vechi de 120 de zile, reprezentând peste 50% din bugetul general sau nu au plătit salariile pe o perioadă mai mare de 120 de zile de la data scadenţei, intră în insolvenţă.