Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, a fost înjurat şi ameninţat cu bătaia, informează surse Actualitatea Prahoveană. De faţă se afla o echipă a Poliţiei Locale Ploieşti, coordonată de însuşi directorul instituţiei, Adrian Vaida. Alături de primar se mai afla şi unul dintre consilierii săi personali. Incidentul a avut loc pe strada Lupeni, din Ploieşti, în timpul unui control tematic legat de modul în care se colectează gunoiul, scrie Actualitatea Prahoveana.

Dobre ar fi fost nemulţumit la vederea unor saci de gunoi depozitaţi pe trotuar, în faţa locuinţei unui ploieştean. Primarul a ridicat gunoiul şi l-ar fi aruncat, înapoi, peste gardul cetăţeanului, care a ieşit din curte înjurând. În acel moment, directorul Poliţiei Locale, îmbrăcat în uniformă, a făcut o piruetă şi s-a îndepărtat rapid de primarul Ploieştiului. Rămas singur, Dobre s-a prezentat şi i-a reproşat cetăţeanului modul în care a depozitat, pe trotuar, gunoiul. Ploieşteanul nervos a continuat să îl înjure şi, printre ameninţări cu bătaia, i-a reproşat primarului modul în care se efectuează serviciul de salubritate în oraş şi că regretă faptul că l-ar fi votat în cadrul ultimelor alegeri locale. Aşteptăm un punct de vedere din partea Poliţiei Locale Ploieşti, din care să reiasă dacă a fost efectuat un raport asupra incidentului şi ce măsuri s-au luat.


Totodată, ne putem întreba, retoric, ce poate păţi un cetăţean simplu care trăieşte o experienţă similară, având în vedere că însuşi şeful unei instituţii care trebuie să vegheze asupra siguranţei cetăţeanului şi a respectării bunelor moravuri în spaţiul public nu e în stare să asigure securitatea propriului şef - respectiv edilul municipiului Ploieşti.

SURSA Actualitatea Prahoveana