Trei unităţi de învăţământ din Prahova au obţinut certificatul „Scoala eTwinning”. eTwinning este cea mai mare platformă online de proiecte educative susţinută de Comisia Europeană, cu peste 500.000 de profesori din Europa şi zonele limitrofe.

Certificatele „Scoala eTwinning” reprezintă atăt o recunoaştere a reuşitei personale a profesorilor, cât şi o confirmare a rezultatelor deosebite obţinute de întreaga echipa eTwinning din aceste şcoli. În România, 63 de instituţii de învaţământ preuniversitar au obţinut titlul de „Scoala eTwinning 2018-2019”.

https://www.etwinning.net/en/pub/support/2018--2019-etwinning-school-li.htm#c642

Şcolile din Prahova care au obţinut certificatele sunt:

Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu", Ploiesti, care în anul 2017 a obţinut titlul de Şcoală Europeană, derulând în prezent şase proiecte Erasmus+, KA1 (actiunea cheie 1) sau KA2 (actiunea cheie 2). În cadrul colegiului, de trei ani de zile se desfasoara simpozionul eTwinning, componenta a programului Erasmus Plus 2014 – 2020.

În Colegiul Toma N Socolescu îşi desfăşoară activitatea profesori reprezentanţi, desemnati ambasadori ai platformelor susţinute de Comisia Europeană: Maria Horgoş - Ambasador Scientix, Lidia Ristea - Ambasador Go Lab şi Marian Dragomir - Ambasador Open Education Europa.

Scoala Gimnaziala "Inv. Radu Ion ", comuna Vadu Parului;

Scoala Gimnaziala Nr.1, Mizil.

"Scolile eTwinning” pot fi considerate deschizatoare de drumuri, fiind recunoscute drept modele în domenii precum:

- practici digitale;
- practici de siguranta online;
- abordari inovatoare si creative ale pedagogiei;
- promovarea dezvoltarii profesionale continue a cadrelor didactice;
- promovarea practicilor de învatare în colaborare, în randul profesorilor si elevilor.