Două avertizări cod galben de vânt puternic, cu viteze de peste 45 de kilometri la oră, sunt în vigoare, luni, până la ora 21.00, fiind afectate cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, precum şi Transilvania şi nordul Moldovei.

Conform meteorologilor, în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, local şi în Oltenia şi Transilvania, vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteze de peste 45-55 de kilometri de oră, potrivit uneia dintre avertizările cod galben emisă de Adminustraţia Naţională de Meteorologie şi valabilă până la ora 21.00.

Tot până la ora 21.00, este în vigoare o avertrizare privind intensificări susţinute ale vântului în 23 de judeţe din Transilvania, Oltenia şi nordul Moldovei: Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Harghita, Neamţ, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Giurgiu, Cluj, Mehedinţi, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor şi Sălaj.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a zonei de munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 de kilometri la oră, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor depăşi 80-100 de kilometri la oră.