Avocatul George Botez,preşedintele de şedinţă a şedinţei CL prin care a fost analizată oportunitatea preluarii CET Brazi de către Municipiul Ploieşti din patrimoniul Consiliului Judeţean, şi-a asumat responsabilitatea din punct de vedere juridic, în situaţia în care secretarul municipalităţii a refuzat să dea viza de legalitate.

Şedinţa extraordinară a CL Ploieşti a fost un adevărat ping-pong între liberali şi social democraţi, colegii de partid al primarului Dobre încercând până în ultimul ceas să amâne sau să nu se realizeze transferul CET.

Cei doi viceprimari ai Ploieştiului au declarat la început de şedinţă că în ultima perioadă actualul primar a refuzat să comunice în timp util pentru ca întâlnirea să fie eficientă.

În plus, aceştia au declarat că il vor susţine pe actualul edil, în speranţa că acesta va lua o decizie clară cu privire la încheierea unui nou contract de furnizare a agentului termic în Ploieşti

În timpul şedinţei, primarul Adrian Dobre a susţinut că este de acord cu preluarea CET Brazi, dar numai dacă aceasta preluare este legală şi doar dacă terenurile nu sunt grevate de sarcini, încercând să tergiverseze şi de această dată problema.

Social democraţii l-au anunţat pe edil că sunt deschişi către orice proiect pentru termoficarea oraşului, dar că nu vor vota niciodată vreo majorare a tarifului gigacaloriei.

În final, după o oră şi jumătate de dezbateri, proiectul a fost adoptat cu voturile aleşilor PSD, ALDE şi PMP.

Înainte de vot, secretarul Lucian Diţu a anunţat că proiectul nu are viză de legalitate, dar că aleşii pot vota oportunitatea, asumându-şi responsabilitatea pentru vot.

"Eu, George Botez, preşedinte de şedinţă, împreună cu colegii mei PSD-ALDE ne asumăm responsabilitatea pentru acest proiect. Ploieştenii au nevoie de căldură şi de apă caldă şi nu ne putem juca cu necesităţile lor. Voi contrasemna hotărârea în calitate de preşedinte de şedinţă şi de jurist, pentru că proiectul este perfect legal. Domnule primar, suntem alături de dumneavoastră în această problemă, vom vota orice propunere venită pentru a asigura ploieştenilor apa caldă şi căldura, dar NICIODATĂ nu vom aproba vreo majorare de tarif, nici măcar cu un leu!", a afirmat George Botez, înainte de a supune la vor proiectul.

Vă reamintim că de la 1 mai, contractul dintre municipalitate şi Veolia privind furnizarea de apă caldă şi energie termică expiră, iar până acest moment, Adrian Dobre nu a prezentat vreo soluţie pentru rezolvarea problemei.

Consilierii locali ploieşteni au fost convocaţi, astăzi,  în şedinţă extraordinară pentru a discuta proiectul privind trecerea instalaţiei de producere a agentului termic din domeniul public al  Consiliului Judeţean în domeniul public al Consiliului Local Ploieşti, proiect care a fost adoptat cu voturile PSD, ALDE şi PMP.