Vremea se va menţine rece până miercuri, când va începe să se încălzească treptat, astfel încât în ultimele zile din martie şi în primele zile ale lunii aprilie vor fi temperaturi cuprinse între 16 şi 22 de grade în majoritatea zonelor ţării, potrivit meteorologilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, care arată că vremea se va încălzi treptat începând de miercuri, însă se va menţine ridicată probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales în special în jurul datelor de 29, 31 martie, 1 aprilie şi 4 aprilie.

Vremea, deosebit de rece la începutul intervalului, când se va înregistra o medie de 5 grade a temperaturilor diurne, se va încălzi uşor şi treptat, astfel încât până la sfârşitul lunii martie va deveni caldă, cu o medie regională a valorilor diurne de aproximativ 22 de grade. În primele două zile ale lunii aprilie mediile diurne vor scădea spre 18 grade, iar în a doua săptămână de prognoză vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, iar media regională se va situa între 16 şi 21 de grade, cu cele mai scăzute valori la sfârşitul intervalului de prognoză. Temperaturile minime se vor situa în jurul unei valori medii de 0 grade în primele 4 zile, apoi vor creşte treptat până la sfârşitul primei săptămâni, spre aproximativ 7 grade. În cea de a doua săptămână, mediile nocturne se vor încadra între 5 şi 7 grade. În primele zile ale intervalului de prognoză, precum şi în jurul datei de 1 şi 6 aprilie, vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse, iar în celelalte zile probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai redusă.

LA MUNTE

Vremea va fi rece în primele zile ale intervalului de prognoză, când maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de 0 grade, iar minimele nocturne vor fi negative vor fi cuprinse între -6 şi -4 grade. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, astfel încât pe 31 martie va fi mai cald decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii martie, media maximelor va fi de aproximativ 10 grade, iar minimele vor deveni uşor pozitive. În a doua săptămână de prognoză vor fi alternanţe termice, astfel încât valorile diurne se vor încadra, în general, între 6 şi 8 grade, mai ridicate în jurul datei de 4 aprilie, spre 10 grade, iar cele nocturne vor fi cuprinse între -1 şi 2 grade, în medie, pe tot parcursul acestei săptămâni.