Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, susţine şi anul acesta evenimentul “Ora Pământului”, o acţiune ecologică organizată de către World Wilde Fund for Nature şi Earth Hour Romania.

“Ora Pământului” va fi marcată la Ploieşti, sâmbătă – 24 martie 2018, în intervalul orar 20.30-21.30.

În acest context, municipalitatea ploieşteană a decis ca, în perioada de timp precizată, iluminatul public să fie oprit în zona centrală, respectiv Centrul Civic şi Bulevardul Independenţei, pentru a se atrage atenţia asupra necesităţii de limitare a emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar şi pentru ca cetăţenii să realizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.

Facem apel la ploieşteni să susţină evenimentul “Ora Pământului”, iar în data de 24 martie, între orele 20.30 – 21.30 să oprească consumul de energie din locuinţe, devenind astfel voluntari în cadrul campaniei ce se desfăşoară la nivel mondial.

Reamintim că, în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de sensibilizare privind problemele de mediu din istorie – Earth Hour.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni responsabile faţă de factorii de mediu, în fiecare zi, şi să-şi schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

În anul 2013, municipiul Ploieşti a luptat pentru a deveni Capitala Earth Hour, iar competiţia ne-a oferit apreciatul loc III.