Poliţiştii din Breaza au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei cu ţigarete. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 10 000 lei, a fost întocmit un dosar penal şi au fost ridicate în vederea confiscării peste 900 de ţigarete.

La data de 3 martie, în intervalul orar 10-12.30, poliţişti din Breaza au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei cu ţigarete.

Astfel, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.250 lei şi au confiscat 940 de ţigarete.

Totodată, au constatat o infracţiune.

În timpul acţiunii, poliţiştii au depistat un bărbat din localitate, care comercializa 760 ţigarete fără banderolă fiscală.        

Din primele cercetări, a rezultat că acesta s-ar fi deplasat în diferite centre comerciale din Bucureşti, de unde ar fi achiziţionat ţigări fără banderolă fiscală la preţul de 8 lei pachetul, pe care ulterior le-ar vinde diferitelor persoane din oraşului Breaza, la preţul de 11 lei/ pachetul de ţigarete

Au fost întocmite acte premergătoare pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, faptă prev şi ped de art. 270 alin.3  din Lg.86/2006.

Totodată, a fost depistat un alt localnic, care oferea spre comercializare,  la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, 180 ţigarete nesigilate şi fără banderolă fiscală, la preţul de 11 lei/ pachetul de ţigarete.      

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale şi au ridicat ţigaretele în vederea confiscării.