Poliţiştii ploieşteni au depistat în flagrant o femeie cu dublă cetăţenie, moldovenească şi română, care îi oferea alteia 3000 de ţigarete cu timbru de pentru articole de tutun eliberat de Republica Moldova.

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 18.40, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, Secţia nr. 1 Poliţie, în timp ce acţíonau pe str. Apelor din municipiu, au observat două femei, care aveau un comportament suspect, una dintre acestea având asupra sa două bagaje voluminoase, pe care le-a înmânat celeilalte.

Poliţiştii au procedat la interceptarea acestora, cele două au fost identificate, stabilindu-se că este vorba despre 2 femei domiciliate în Ploieşti, una dintre ele având dublă cetăţenie, moldovenească şi română.

În urma controlului efectuat asupra bagajelor găsite, s-a constatat faptul că acestea conţin 3000 de ţigarete.

Toate pachetele aveau aplicat timbru de accize pentru articole de tutun eliberat de Republica Moldova, fără a avea aplicat timbru eliberat de România.

Persoanele au fost conduse la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor, iar ţigările au fost ridicate.  

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Femeia cu dublă cetăţenie a fost reţinută pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, iar cealaltă este cercetată în stare de libertate.