Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova va avea un şef nou începând cu 1 mai 2020.

Potrivit unor surse, în funcţia de inspector şef a fost numit comisarul şef Marian Iorga, fost şef al IPJ Călăraşi.

Acesta urmează să fie prezentat în cursul zilei de 30 aprilie viitorilor săi subordonaţi de la Prahova.

CV-ul noului şef al Poliţiei Prahova pare impresionant. A absolvit în anii 90 Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina, apoi a lucrat în cadrul IPJ Prahova până la începutul anilor 2000. Din 2001 a fost avansat la Bucureşti, unde a ocupat, pe rând, funcţiile de şef al Poliţiei Sector 5,  şef serviciu furturi auto în cadrul DGPMB, şef serviciu investigaţii criminale în cadrul DGPMB, iar în 2014 a fost împuternicit sef al I.P.J. Calaraşi.

Noul şef al IJP Prahova se pare că este omul de casă al senatorului PNL Iulian Dumitrescu.

Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC (Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual), a afirmat public despre Marian Iorga, şeful IPJ Călăraşi, că acesta ar fi cercetat pentru „luare de mită”.

„La Călăraşi, e un management total defectuoas, o atitudine din asta pe care nu pot să o numesc în vreun fel. De la vocabular, adresare subordonţi, până la zonă infracţională – luare de mită. Am şi sesizat IGPR-ul, dar nimeni nu vrea să cerceteze. Poate să-i demită la orice oră, pentru că are informaţii clare, certe, fără niciun dubiu”, a spus, Dumitru Coarnă.