Cinci persoane rănite uşor au fost transportate la spital după ce patru autovehicule s-au lovit pe bulevardul Dacia, între intersecţiile cu Calea Victoriei şi Calea Giviţei. În accident au fost implicaţi şapte oameni, doi neavând nevoie de îngrijiri

Poliţiştii cred că soferul ar fi provocat intenţionat accidentul, pentru că ar fi încercat să-şi rănească soţia, care se afla cu el în maşină.

Femeia le-a declarat ulterior că soţul ei era sub influenţa drogurilor. 5 persoane, inclusiv şoferul, au ajuns la spital cu traumatisme la cap şi alte răni minore. Poliţiştii fac cercetări pentru tentativă de omor.

Accidentul s-a produs în centrul Bucureştiului. Şoferul unei maşini de teren venea de pe Calea Griviţei către Calea Victoriei. La un moment dat, la intersecţia cu Bulevardul Dacia ar fi tras de volan intenţionat şi a lovit 3 autoturisme, îşi amintesc martorii.

Martor: “Maşinile erau oprite la semnafor, BMW-ul a venit cu o viteză nebună şi i-a lovit pe toţi. Vă daţi seama, nu e uşor să stai la semafor şi să vină cineva din spate fără să pună frană, fără să ... absolut nimic”

Şoferul nu era singur în maşină. Se certa cu soţia lui aflată în dreapta, după cum a declarat femeia.

Potrivit anchetatorilor accidentul a fost produs de un şofer care consumase cocaină. Soţia acestuia le-a povestit poliţiştilor că întâi s-a certat în maşină după care bărbatul a ameninţat-o cu moartea şi a intrat intenţionat în cele 3 maşini aflate la semafor.

Scandalul dintre cei doi ar fi continuat inclusiv după accident, povestesc martorii. Bărbatul s-ar fi dat jos din maşină, ar fi mers la un taxi tras pe dreapta şi, într-un acces de furie, ar fi început să dea cu capul în geamul taxiului.

Bărbatul care ar fi provocat accidentul este din Băicoi judeţul Prahova. În urmă cu câţiva ani el s-ar fi mutat în Capitala unde ar fi deschis mai multe studiouri de videochat, spun surse din ancheta.

Prahoveanul acuzat că ar fi încercat să îşi omoare soţia lovind alte trei maşini, în centrul Capitalei, ar fi fost drogat, spun surse din poliţie. Mai mult, se pare că şi soţia sa ar fi consumat cocaină, susţin anchetatorii.

În maşina lor, poliţiştii ar fi găsit inclusiv prafuri ce urmează a fi expertizate, pentru ca anchetatorii să stabilească dacă erau sau nu droguri.

De asemenea, surse judiciare au declarat pentru corespondentul Ştirilor Pro TV că şoferul are permis de conducere eliberat de autorităţile din Liban, Poliţia urmând să verifice autenticitatea acestuia

Testele rapide făcute la spital confirmă că şoferul şi soţia lui erau sub influenţa drogurilor.

Bărbatul, Dragoş Bârligea, a fost externat duminică de la Spitalul Floreasca, unde s-a aflat sub pază, el fiind scos cu cătuşe la mâini li escortat la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, unde urmează să fie audiat.

Întrebat de jurnalişti dacă consumase droguri înainte de producerea accidentului, bărbatul a confirmat: "Da, eram drogaţi şi eu, şi ea".