Familia, colegii, elevii, dar şi foşti elevi încearcă din răsputeri să vină în ajutorul lui Carmen Cotunescu, profesor al Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti, scrie Telegrama.ro

Dascălul are nevoie de sprijin financiar pentru o intervenţie chirurgicală în Turcia, operaţie care-i poate salva viaţa. Inclusiv pe pagina instituţiei de învăţământ a fost postat un anunţ umanitar: "D-na  Carmen Cotunescu, profesoară în Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul",  are nevoie urgent de susţinerea şi ajutorul nostru pentru realizarea unei interventii chirurgicale care nu se poate realiza decât într-o clinică privată în străinătate. Apelăm la generozitatea şi bunăvoinţa dumneavoastră pentru a o sprijini financiar, orice  donaţie fiind binevenită, ea putându-se realiza în contul RO34RZBR0000060019783028. Vă mulţumim!"

În ultimele zile, mai multe astfel de anunţuri au fost postate şi pe reţelele de socializare. La începutul acestei luni, sora profesoarei lansa, de asemenea, un apel disperat, în încercarea de a strânge cei 55.000 de euro necesari. "Apel umanitar URGENT! Sora mea, prof.dr. Carmen Cotunescu, trece printr-o cumplită suferinţă, cancer coapsă stângă şi necesită urgent, săptămâna viitoare o intervenţie chirurgicală care se poate efectua numai în străinătate pentru a se evita astfel amputarea piciorului din şold.  Cine doreşte şi acolo unde există putere materială şi posibilitatea, vă rog din toată inima s-o ajutaţi prin donaţii în contul deschis la Raiffeisen bank pe numele COTUNESCU CARMEN NICOLETA RO34RZBR0000060019783028. Costul operaţiei este de 55.000 euro, însă prin iubire si har Divin, această intervenţie să fie posibilă!  Doamne Ajută! Mulţumesc tuturor!". " Persoanele care doresc s-o ajute pe doamna profesoară Carmen Catunescu o pot face si la contul IBAN RO77UGBI0000282028710EUR, codul SWIFT: UGBI ROBU, pe numele COTUNESCU HELIODORA", a mai anunţat sora profesoarei.

Cel mai nou mesaj de pe pagina de Facebook a profesoarei Carmen Cotunescu anunţa că intervenţia chirurgicală, care trebuia să aibă loc astăzi, nu a putut fi efectuată, pentru că plecarea a fost imposibilă.

"Din pacate nu s-au strans banii pentru doamna prof. Carmen Catunescu! Nu a putut pleca in Turcia din cauza banilor! Maine (joi - n.r.) trebuia sa se opereze. Haideti sa o ajutam!", a scris un apropiat al acesteia.

SURSA: Telegrama