Raul Petrescu, viceprimarul Ploieştiului, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumparare de influenta. Dosarul instrumentat de procurorii DNA a fost trimis spre judecare anul trecut.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova s-a pronunţat în dosarul de corupţie în care viceprimarul Ploieştiului, Raul Petrescu, şi alte trei persoane au fost trimişi în judecată de procurorii DNA.

Acesta este acuzat că ar fi intervenit pe lângă funcţionarii de la Serviciul Permise pentru reprogramarea unei persoane la susţinerea examenului auto.
În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada 22 martie 2013 – 8 aprilie 2013, inculpatul Oprea Adrian Alexandru, prin intermediul inculpaţilor Neacşu Nicolae şi Petrescu Raul Alexandru, a primit de la inculpatul Bogdan Lucian suma de 200 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova. Raul Petrescu se consideră nevinovat şi intenţionează să facă recurs.