A trecut o lună de când profesorul Nicolae Boaru, directorul Biblotecii Nicolae Iorga din Ploieşti, a plecat să citească recenziile sale îngerilor. Doar o lună şi a fost uitat de marea majoritate dintre noi.

Suprinzător este că, deşi la Ploieşti se vorbeşte din ce în ce mai rar de Nicolae Boaru, personalitatea profesorului este celebrată în Republica Moldova.

La ziua satului Selemet, din Raionul Cimişlia, a fost inclus şi un moment special dedicat profesorului Boaru. Nicolae Boaru a fost considerat unul dintre prietenii apropiaţi ai Basarabiei, remarcându-se prin numeroaselele donaţii de carte românească făcute către bibliotecile din Republica Moldova.

Pe un panou imens era scris „POVESTEA VORBEI s-a sfârşit odată cu …profesorul Nicolae Boaru”! Iar panoul era plin cu fotografii din vizitele profesorului ploieştean la Selemet, plus date despre viaţa şi activitatea fostului director al Bibliotecii Nicolae Iorga.

Păcat că la Ploieşti, oraşul în care Boaru a muncit pentru limba română, nimeni nu mai spune nimic despre el. Nici măcar nu auzim despre vreun proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care profesorul Nicolae Boaru să fie făcut cetăţean de onoare al Ploieştiului!

 

Sursa: Ioan POPESCU