Ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a spus, vineri, absolvenţilor Şcolii de Poliţie de la Câmpina că nu le poate promite ”lapte şi miere” la locurile de muncă, având în vedere că ”nu există vreo formulă magică prin care lucrurile să se schimbe peste noapte”, dar a afirmat că schimbările se pot face pe termen mediu şi cung, ”cu viziune”, scrie NEWS.RO

"Nu vă promit că va curge lapte şi miere acolo unde veţi munci. Într-un minister cu peste 130.000 de oameni, nu există vreo formulă magică prin care lucrurile să se schimbe peste noapte. Aceste schimbări se pot face însă într-un ritm realist şi cu viziune pe termen mediu şi lung”, le-a spus, vineri, Carmen Dan absolvenţilor.

Aceasta a afirmat însă că se lucrează ”la o astfel de viziune”, de către oameni cu experienţă, care au lucrat în străinătate.

Întrebată, ulterior, într-o conferinţă de presă, despre problemele din MAI, Carmen Dan a precizat că sunt mai multe, dar se lucrează la rezolvarea lor.

”Încă sunt o serie de probleme pe care ne mobilizăm să le rezolvăm, sens în care echipa de specialişti de la nivelul conducerii ministerului lucrează la o adevărată şi serioasă strategie de dezvoltare a ministerului pentru următorii ani. Vorbim de o perioadă medie şi lungă”, a explicat ministrul.

Carmen Dan a apreciat că domenii importante sunt Ordinea Publică şi Resursele Umane.

”Avem o concepţie de ordine publică care este veche de zece ani de zile. Nu spunem că nu a funcionat, dar spunem că inevitabil şi evident trebuie să gâdnim în acord cu provocările pe care le trăim astăzi. Ne dorim ca şi cetăţenii să cunoască care le sunt drepturile şi
obligaţiile în relaţia cu poliţiştul. La rândul lor, poliţiştii trebuie să nu se mai teamă şi să nu se mai simtă neprotejaţi atunci când aplică legea", a spus ministrul.

Carmen Dan a afirmat că toată promoţia de absolvenţi ai şcolilor MAI din acest an are asigurate locuri de muncă.

SURSA: News.ro