Lovitură de teatru în dosarul privind furturile din casetele de valori de la Raiffeisen Bank Ploieşti. Având în vedere înmulţirea numărului de furturi din casetele de valori ale mai multor bănci din ţară, printre care şi Raiffeisen Ploieşti, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ca dosarul privind furturile de la instituţia bancară ploieşteană să îi fie înaintat imediat.
Verificările procurorilor vor stabili de ce nu s-a putut face lumină în acest caz şi mai ales dacă soluţionarea cazului a întârziat din lipsă de probe sau din „anumite interese ascunse” .
Potrivit legii penale, solicitarea Parchetului ICCJ este întemeiată pe dreptul acestei instituţii de a verifica activitatea instituţiilor subordonate, situaţie în care se află şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
Procurorii bucureşteni vor încerca să afle cauza tergiversării soluţionării acestui dosar.
Vă reamintim că Politia Prahova a primit, în luna iulie, două reclamaţii în care se susţine că din casete de valori închiriate la sucursala Raiffeisen Bank din centrul Ploieştiului le-au dispărut mai multe bunuri şi sume de bani în valoare de aproape un milion de euro.
Cazul a revenit în atenţia opiniei publice în urmă cu câteva săptămâni când 12 persoane au reclamat lipsa unor bunuri depuse în casetele de valori ale unei bănci din Piteşti. În timp ce procurorii piteşteni au anunţat că au identificat deja mai mulţi suspecţi, peste cazul de la Ploieşti s-a aşternut liniştea.
Surse judiciare ne-au declarat că în cazul furtului de la Raiffeisen Ploieşti poliţiştii au constatat urme de forţare a casetelor de valori.
Rămâne de văzut dacă procurorii de la ICCJ vor reuşi să facă lumină în cazul de la Ploieşti şi vor dezvălui din ce cauză dosarul a fost tergiversat timp de mai bine de patru luni.