Reprezentaţii primăriilor prahovene care fac parte din  Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" au aprobat majorarea tarifelor de salubritate, măsură luată la cererea operatorului, pentru includerea unei cote pentru acoperirea taxei de mediu introduse în acest an, scrie Telegrama

Noile tarife, diferenţiate pentru zona urbană şi zona rurală, se va aplica în cele 36 de localităţi din Prahova incluse de ADI în zonele 2 şi 6 şi deservite de firma Rosal.

Astfel, conform deciziei aprobate de ADI, în mediul urban noul tarif pentru utilizatorii casnici va fi de 6,98 lei pe lună, fără TVA, de persoană.

În mediul rural, tariful s-a modificat de la 3,2 la 4,21 lei pe lună de persoană, fără TVA.

Noile tarife se vorm aplica începând de la 1 iulie, ceea ce înseamnă că primele facturi majorate vor ajunge la populaţie în august.

Totuşi, este de aşteptat ca, în viitorul apropiat, tarifele să scadă, în condiţiile în care autorităţile anunţă că Guvernul pregăteşte un act normativ prin care taxa de mediu, care trebuie plătită pentru fiecare tonă de deşeuri ajunsă la rampe, să fie diminuată de la 80 la 50 de lei pe tonă.