Subsolul clădirii în care funcţionează Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova a fost inundat joi după o ploaie torenţială care a durat aproximativ 30 de minute. Medicii şi asistenţii au fost nevoiţi, până la sosirea pompierilor, să dea singuri apa afară.

George Duţă, purtătorul de cuvânt al SAJ Prahova, a declarat că subsolul clădirii a fost inundat în urma ploii torenţiale, după ce canalizarea străzii nu a mai făcut faţă debitului mare de apă.

„A refulat canalizarea de pe stradă, aşa cum se întâmplă la fiecare ploaie torenţială. A venit apa în canalizarea noastră şi a inundat aici, în subsol, unde avem vestiarele şi încă o cameră unde sunt contoare”
, a declarat Duţă.

Potrivit acestuia, până la sosirea pompierilor, angajaţii SAJ Prahova au dat apa afară cu măturile şi cu ajutorul găleţilor.

De altfel, pompierii au fost solicitaţi în urma unei inundaţii şi la Centrul de Transfuzii Saguine din Ploieşti, aflat lângă sediul Ambulanţei.

„Am fost solicitaţi să intervenim la Centrul de Transfuzii Sanguine Prahova, unde subsolul a fost inundat. Intervenţii avem şi în Băicoi, Târgşorul Vechi sau Bărcăneşti, unde câte o gospodărie a fost inundată”, a declarat Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Mai multe străzi din cartierul Mimiu din Ploieşti au fost inundate după ce canalizarea nu a mai făcut faţă debitului mare de apă.