Procurorii ploieşteni au trimis în judecată 19 persoane, sub acuzaţia de contrabandă cu ţigări, inculpaţii fiind suspectaţi că au introdus în ţară, cu trenul, saci cu ţigări fabricate în Republica Moldova, pe care le-au vândut în România, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de aproape un milion de lei. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au trims în judecată 19 persoane cercetate pentru contrabandă, şapte dintre acestea fiind în arest la domiciliu, potrivit unui comunicat dat publicităţiii, vineri, de Parcheul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Conform anchetatorilor, în perioada noiembrie 2015 - 19 ianuarie 2017, cei 19 ”au desfăşurat activităţi de preluare, desfacere, deţinere, depozitare şi vânzare, atât pe raza judeţului Prahova, cât şi în alte judeţe ale ţării, de ţigarete cunoscând că acestea proveneau din contrabandă”.

Procurorii spun că suspecţii erau organizaţi şi lucrau  pe mai multe paliere, fiecare dintre ei având sarcini precise: unii se aprovizionau cu ţigări, alţii culegeau saci aruncaţi din tren, în timp ce alţii le vindeau.

”Aprovizionarea cu ţigarete era realizată prin metoda cunoscută generic de  către inculpaţi «la tren»  ce presupunea existenţa unei legături cu un cetăţean din Republica Moldova, pasager pe ruta feroviară Chişinău/Bucureşti, care introducea ilegal ţigaretele pe teritoriul României. Ulterior introducerii în ţară, pe timp de noapte, sacii de ţigarete de contrabandă erau aruncaţi din tren, fiind preluaţi de către inculpaţi”, informează comunicatul Parchetului.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul creat este în valoare de 904.116 lei şi au dispus sechestru asigurător asupra a 11 imobile, precum şi a sumelor de 62.638 lei şi 800 euro, aparţinând inculpaţilor.

Dosarul a fost înscris pe rolul Judecătoriei Ploieşti.