ISU Prahova a trimis echipaje pentru stingerea a şase incendii de vegetaţie izbucnite la Urlaţi (cartier Valea Pietrei), Gornet Cuib (sat Cuibi), Mizil, Brazi (sat Negoieşti), Bucov şi Râfov (sat Palanca).

 

Aproape 40 de pompieri au intervenit pentru lichidarea acestora, incendiile afectând, în total, o suprafaţă de cinci hectare.

 

Anterior, în cursul după-amiezii, echipajele au fost solicitate şi la Valea Călugărească. Incendiul de aici, declanşat, din primele cercetări, din cauza fumatului în locuri neamenajate corespunzător, a afectat trei hectare de teren şi se pare că a făcut şi o victimă.

 

“Incendiile de vegetaţie uscată survin din dorinţa cetăţenilor de a igieniza terenurile şi de a le pregăti pentru lucrările agricole de primăvară. Un mare pericol al incendiilor de vegetaţie uscată îl reprezintă nerespectarea distanţelor faţă de locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri, plantaţii, reţele electrice etc., ceea ce poate genera pagube materiale, dar poate costa şi viaţa… Este cazul unui bărbat găsit decedat în urma unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea prahoveană Valea Călugărească”, au anunţat reprezentanţii ISU Prahova.