Un colonel de la Serviciul de Protecţie şi Pază-Biroul Prahova a fost trimis în judecată, fiind acuzat că, în ianuarie 2012, în timp ce participa la o partidă de vânătoare a împuşcat mortal o persoană cu o armă care nu era a sa, ci a victimei, şi fără să aibă dreptul legal de a o folosi.

Procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Petre Soare, colonel la Serviciul de Protecţie şi Pază – Biroul Prahova, pentru ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

În rechizitoriul procurorilor militari se arată că, în 4 ianuarie 2012, în jurul orei 16.40, în timp ce se afla în comuna Drăgăneşti, judeţul Prahova, pe fondul de vânătoare din pădurea Turbatu (aparţinând ROMSILVA, filiala Prahova, Ocolul Silvic Ploieşţi), la o partidă de vânătoare, Petre Soare, din culpă, a împuşcat mortal o persoană, utilizând o armă de vânătoare ce aparţinea în mod legal victimei.

”Menţionăm că inculpatul a deţinut arma de vânătoare fără a avea dreptul. Totodată, acesta a executat focul de armă în scopul practicării vânătorii în condiţiile în care nu avea calitatea de vânător şi nu îndeplinea condiţiile cerute de art. 27 din Legea nr. 407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic”, se arăta într-un comunicat al Biroului de informare şi relaţii publice de la Parchetul instanţei supreme.

În acest caz au fost audiate mai multe persoane şi s-a dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale şi criminalistice.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Militar Bucureşti.