Plenul CSM a respins, marţi, cererea de demisie din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, deoarece pe numele său se află în curs o acţiune disciplinară, potrivit Biroului de presă al Consiliului Superior al Magistraturii.
CSM a luat în discuţie marţi solicitarea de eliberare din funcţie, prin demisie, a lui Mircea Negulescu, care fusese transferat de la DNA Ploieşti la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.
Inspecţia Judiciară (IJ) a decis că procurorul Mircea Negulescu a comis o abatere disciplinară, în sensul că nu s-a abţinut în cursul instrumentării unui dosar penal, deşi se afla în relaţii apropiate şi de durată cu unii dintre subiecţii procesuali.
"La 15 martie 2017, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, în prezent suspendat din funcţie, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. i) teza I — 'nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, precum şi formularea de cereri repetate şi nejustificate de abţinere în aceeaşi cauză, care are ca efect tergiversarea judecăţii' — din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată. În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul nu a respectat îndatorirea de a se abţine în cursul instrumentării unui dosar penal, deşi se afla în relaţii apropiate şi de durată cu unii dintre subiecţii procesuali implicaţi în cauză, aspect care se circumscrie cazului de incompatibilitate prevăzut de art. 64 alin (1) lit. f) din Codul de procedură penală", arată IJ, într-un comunicat.
Potrivit sursei citate, acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului.
Marţi, în şedinţa plenului CSM, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că, din punctul său de vedere, răspunderea juridică nu poate fi înlăturată prin demisie sau acte unilaterale.
Mircea Negulescu a lucrat în ultimii ani în cadrul DNA Ploieşti, după ce anterior a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, cea mai importantă unitate de parchet din judeţul Prahova.
Cererea de demisie a lui Mircea Negulescu, fost procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie Ploieşti, în prezent procuror la Parchetul Judecătoriei Câmpina, a fost transmisă pe e-mail şi fax în seara zilei de 17 februarie şi a fost înregistrată în 20 februarie la Consiliul Superior al Magistraturii.
Secţia pentru procurori a CSM a dispus, în 16 februarie, sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul procurorului Mircea Negulescu privind posibile abateri disciplinare şi încălcări ale Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor.
Tot în 16 februarie, CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activităţii la DNA Ploieşti şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.
Inspecţia Judiciară a fost sesizată după ce postul România TV a difuzat, în 14 februarie, o înregistrare audio în care este redată o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti.
În înregistrare, procurorul Mircea Negulescu ar vorbi la telefon cu soţia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat într-un dosar. Procurorul Mircea Negulescu îi dezvăluie soţiei lui Vlad Constantin date şi amănunte din dosare penale.
CSM a respins cererea de demisie din magistratură a lui Mircea Negulescu
21 martie 2017
(334 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Un bărbat a venit la DNA Ploieşti cu un pistol şi trei cuţite
(22 decembrie 2016)
586 vizualizări
Construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, finanţată de cea mai mare bancă din Germania
(16 ianuarie 2014)
390 vizualizări
La un pas de moarte
(19 iulie 2014 - Răzvan BUNEA)
163 vizualizări
Serata organizata de Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale”
(8 iunie 2018)
87 vizualizări
Incendiu la unul dintre supermarketurile Kaufland din Ploieşti
(4 februarie 2022)
1089 vizualizări
Traficul rutier, blocat din nou, la Bărcăneşti, din cauza inundaţiilor
(13 iulie 2018)
326 vizualizări
Mandatul primarului Adrian Dobre ar putea fi prelungit cu 6 luni !
(27 martie 2020)
455 vizualizări
Probe de presiune la reţeaua de termoficare din Ploieşti
(5 iulie 2019)
36 vizualizări
100 de gospodării din Comarnic fără curent electric în urma accidentului rutier în care a fost implicată o cisterna
(13 noiembrie 2019)
24 vizualizări
Protest anemic la Ploieşti! A dispărut spiritul civic?
(16 septembrie 2013 - Alex POLICALĂ)
260 vizualizări
Acum e oficial! Ploieştiul, cel mai poluat oraş al României
(9 mai 2017)
8278 vizualizări
Olimpiada de Tehnologia Informaţiei - etapa naţională se desfăşoară la Ploieşti
(17 mai 2017)
351 vizualizări
Instanţa supremă a desemnat cei şapte judecători din BEC pentru alegerile locale din iunie
(25 martie 2016)
511 vizualizări
Proiectul lui Andrei Volosevici privind construirea unui nou adăpost pentru câini în Ploieşti, abandonat de Consiliul Local
(30 septembrie 2016 - Cristina IANCU)
627 vizualizări
George Botez : Nu se face echipa de fotbal seniori la CSM Ploiesti ! Marca Petrolul ramane acolo unde este !
(30 iulie 2020 - Cristina IANCU)
470 vizualizări
Incendiu puternic la un depozit de artificii din Parcul Industrial Ploieşti
(17 martie 2016)
599 vizualizări
Românul condamnat la moarte în Malaezia este din Telega FOTO
(16 octombrie 2013)
547 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole