Închis la jumătatea lunii decembrie, Bazinul Vega se apropie de momentul în care vor fi demarate lucrările de reabilitare. Administratorul bazei, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, are pregătită toată documentaţia necesară, astfel încât, în momentul în care va fi aprobat bugetul instituţiei se va da startul lucrărilor de la „Vega”, anunţă clubul sportiv într-un comunicat de presă

Imediat după închidere, CSM Ploieşti a solicitat unei firme specializate o expertiză tehnică pentru evaluarea siguranţei pentru betoane, finalizată pe data de 12 ianuarie. Apoi, Inspectoratul de Stat în Construcţii a efectuat, pe 17 februarie, un control privind urmărirea comportării şi exploatarea construcţiei, în urma căreia s-a întocmit un Proces Verbal de măsuri cu termen de execuţie. În urma acestui proces verbal, CSM Ploieşti a solicitat o nouă expertiză tehnică, de data aceasta de siguranţa în exploatare pe metal, a cărei rezoluţie este aşteptată în zilele următoare.

Drept urmare, imediat ce va fi aprobat bugetul instituţiei, lucrările de reabilitare vor putea fi demarate, estimându-se ca, în circa o lună de zile de la startul reparaţiilor, Bazinul Vega să poată fi redat publicului şi sportivilor.