Caz incredibil în Prahova! Un bătrân în vârstă de 77 de ani îşi ţinea sechetrată fiica în vârstă de 43 de ani într-o încăpere cu gratii. Situaţia a fost sesizată poliţiştilor din Mizil, care s-au deplasat la faţa locului pentru a face verificări. Au constatat că o femeie era închisă într-o încăpere cu gratii la geam şi la uşă. Au chemat şi reprezentanţii DGASPC pentru a prelua femeia, despre care se presupune că are afecţiuni psihice. 

Conform unor surse, cei doi au dublă cetăţenie româno-americană şi s-au întors în România în urmă cu cinci ani. Iniţial s-au stabilit la Buzău (acolo unde au şi în prezent domiciliul conform cărţilor de identitate). În urmă cu aproximativ doi ani au cumpărat o proprietate în localitatea prahoveană Jugureni, iar de atunci femeia este ţinută închisă într-un fel de magazie. 

Femeia a fost găsită de poliţişti într-o stare apatică, neputând răspunde la întrebări. Este evaluată medical de reprezentanţii DGASPC şi va fi internată într-un centru de specialitate.

Întrebat de anchetatori de ce şi-a ţinut fiica sechestrată, bărbatul a motivat că aceasta era depresivă şi a vrut să evite să îşi facă rău singură. Şi asta, deşi în încăperea în care era ţinută închisă, existau o mulţime de obiecte cu care s-ar fi putut răni...

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de lipsire de libertate. Surse din anchetă susţin că femeia nu a fost supusă vreunui abuz fizic sau sexual. 
Aceasta nu este în evidenţa niciunui medic pentru vreo afecţiune psihică şi nici nu a mers la vreun control medical de când este în România.