Administraţia ploieşteană nu va mai aloca aceleaşi fonduri ca anii trecuţi pentru iluminatul  şi împodobitul spaţiului public, de sărbători. Viceprimarul Iulian Teodorescu a declarat că administraţia nu mai dispune de fonduri şi că speră doar la alocarea unei sume de 1,2 milioane de lei din bugetul local.

Acesta a mai anunţat că sunt slabe şanse să mai fie achiziţionaţi brazi înalţi pentru a fi montaţi în faţa Palatului Administrativ şi în Parcul Dobrogeanu Gherea şi că s-ar putea opta pentru brazi electrici, modelaţi din corpuri de iluminat.

„Încercăm o colaborare cu firmele din Ploieşti să amenajeze în spiritul sărbătorilor şi să participe la ajutorarea persoanelor cu probleme“, a mai precizat Iulian Teodorescu, viceprimarul Ploieştiului.

Evenimentul aprinderii sistemului de iluminat specific sărbătorilor de iarnă în Ploieşti este programat a avea loc pe data de 5 decembrie. În acest sens, Primăria Ploieşti va solicita Consiliului Local aprobarea alocării unor sume pentru iluminatul specific sărbătorilor de iarnă. Suma variază în jurul sumei de 2,3 milioane de lei. Serviciul de Gospodărire Urbană ar urma să se ocupe de instalarea beculeţelor şi administrarea instalaţiei care va funcţiona în perioada 5 decembrie 2013 - 8 ianuarie 2014.